15. slovenski kongres o prometu in prometni infrastrukturi

Dogodek, ki je bil tudi tokrat organiziran pod pokroviteljstvom Ministrstva za infrastrukturo, je bil po ocenah udeležencev uspešen, za poslušalce, ki jih je bilo v treh dneh več kot petsto, pa izjemno poučen vir novega znanja.

Na dogodku smo gostili tudi študente gradbeništva in prometa z več slovenskih fakultet, kar je poleg priprave in predstavitve več kot sto strokovnih referatov naš prispevek za prihodnji razvoj gradbeništva in prometne stroke v Sloveniji.

Za uvodni nagovor se zahvaljujemo državnemu sekretarju z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Dejanu Židanu, ki je podal strokovni uvid vpliva dejavnosti gradbeništva na gospodarstvo v Sloveniji. Zahvala gre tudi Bojanu Ivancu, glavnemu ekonomistu pri GZS, ki je predstavil gospodarska pričakovanja in gibanja v gradbeništvu za obdobje od 2023 do 2025.

Na dogodku je bilo obeleženih več kot 30 let delovanja DRC, Družbe za raziskave v cestni in prometni stroki Slovenije. Podelili so priznanja za izjemne inženirske dosežke in priznanje za življenjsko delo, ki ga je prejel Stanko Polanič.

Več o tem ->

This entry was posted in Nekategorizirano. Bookmark the permalink.