13. slovenski kongres o cestah in prometu

Prometna infrastruktura v Sloveniji – breme ali motor razvoja?

V organizaciji DRC, družbe za raziskave v cestni in prometni stroki Slovenije, ki letos praznuje 25. obletnico obstoja, je 19. in 20. oktobra v Portorožu potekal 13. slovenski kongres o cestah in prometu. Gre za revijalno predstavitev znanstvenih, strokovnih in drugih dosežkov in je kot nacionalni kongres tudi praznik cestne in prometne stroke. Letos je privabil več kot 450 udeležencev, ki so v dveh dneh obravnavali najrazličnejše teme, rdeča nit razprave pa je bila »Prometna infrastruktura v Sloveniji – breme ali motor razvoja«.

Številni domači in tuji strokovnjaki, tudi predstavniki CEDR (Conference of European Directors of Roads), je pripravilo več kot 70 aktualnih prispevkov. Programski odbor kongresa jih je razdelil v šest sekcij – prispevki s področja prometne varnosti, novih tehnologij in materialov, trajnostnega razvoja infrastrukture, trajnostne mobilnosti, gospodarjenja in upravljanja s prometno infrastrukturo, kakovosti, inteligentnih transportih sistemov ter mednarodnih raziskovalnih projektov, s čimer je kongres sledil trendom v tujini. Letošnji kongres je uvedel tudi nekatere nove oblike dela, delavnico o prometu varnosti in predstavitev posterjev, s čimer je bistveno povečal aktivno udeležbo udeležencev.

Kongres je letos prvič potekal pod pokroviteljstvom Fakultete za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani, Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo v Mariboru ter Fakultete za pomorstvo in promet v Portorožu, s čimer je poudaril svojo usmeritev v strokovnost, podprlo pa ga je tudi 36 domačih in tujih sponzorjev. Na razstavnem prostoru se je predstavilo kar 29 slovenskih in tujih podjetij.

Uvodni dan kongresa, ki ga je odlično povezovala Mateja Rosa, se je zaključil s podelitvijo priznanj družbe DRC zaslužnim posameznikom in družbam ter s kulturnim programom ob 25. obletnici družbe DRC, ki so ga popestrili Robert Vatovec Big band, orkester ustnih harmonik Sorarmonica in humorist Uroš Kuzman.

1. OBVESTILO
thumbnail of 13-SKoCP-1-obvestilo-20160212
2. OBVESTILO
thumbnail of 13-SKoCP-2-obvestilo

GALERIJA

Paket vseh slik z dogodka lahko dobite TUKAJ.

SPONZORJI

GENERALNI SPONZORJI

GLAVNI SPONZORJI

OSTALI SPONZORJI

This entry was posted in Arhiv - slovenski kongres o cestah in prometu. Bookmark the permalink.